19:00

Referat: Limhamns FF - AIF Barrikaden

Startelva: Adrian - Marcus E, Henke, Viktor – Chanon, Shershah, Felix, Mathias E, Aman, Ahlgren – Didrik om man väljer att skriva det som ett slags 3-6-1 men man skulle också kunna kalla det 5-4-1 eftersom Chanon och Ahlgren var wing-backar.
Avbytare var:
Ali som spelade offensiv mittfältare andra halvan av första halvlek och högerbreddare på mittfältet drygt första halvan av andra halvlek.
Majed (!) som kom in i wingbackrollen till vänster efter en halvtimme och sedan i andra halvlek var vänsterbreddare i ett mera traditionellt fyrmannamittfält tills han blev utbytt 10 min före slut.
Martin som spelade andra halvlek, först som innermittfältare och sedan i en högre position mellan mittfält och anfallare som jag uppfattade det.
Och slutligen Buzz (!) som sista 11-12 min tog över Majeds roll som vänsterbreddare (och hade inte mer än hunnit in innan vi gjorde vårt mål, ett mål han visserligen inte var inblandad i men ändå?)

Vi låg lågt med laget i första halvlek medan Limhamn spelade sitt vanliga kraftfulla och snabba spel med många löpningar både med och utan boll, långa diagonalpassningar ut mot kanterna och stor skottvillighet även från långt håll. Normalt sett brukar det vara så att om de först missar 10 skott grovt så får de till slut utdelning när det 11:e sitter otagbart i krysset men så blev det inte denna gång.

Spelet fördes från början nästan uteslutande på vår planhalva och det dröjde 12-13 minuter innan någon av de våra hade ordentlig kontroll på bollen på deras planhalva och närmare 20 innan vi första gången hade något riktigt etablerat spel där. Samtidigt försvarade vi oss oerhört bra och Limhamn skapade ytterligt lite. Efter 25-30 min började vi få till lite mer eget spel men tyvärr var det också då det första baklängesmålet kom när deras spelare drev bollen förbi flera av våra spelare innan han enkelt la in den i bortre hörnet från nära håll. Vi var då framme i den 30:e min och detta var faktiskt trots spelövertaget den enda riktigt heta målchansen de hade i första halvlek och den matchades också av ett mycket bra läge för oss där det såg ut som att både deras och våra spelare väntade sig en offsideavblåsning vilket nog bidrog till att det inte blev mål.

I andra halvlek gick vi över till 4-4-1-1 med en backlinje som sedan Henke gått ut bestod av Chanon, Marcus E, Amar och Viktor (vars plats sedan togs av Ahlgren när Viktor tvingades utgå med skadekänning efter 12 min) kring vilken man kunde göra reflexionen att det var en otroligt snabb sådan.

Matchbilden blev rätt annorlunda efter pausen. Om det berodde på en medveten taktisk förändring eller det berodde på att Limhamn satte in en del nya spelare vet jag inte men de spelade inte riktigt sitt vanliga spel, mycket färre, ja nästan inga, diagonalpassningar ut på kanterna och över huvud taget mera spelare centralt och aningen plottrigare (vilket i och för sig inte säger mycket i deras fall, plotter är verkligen inte deras grej) vilket dock resulterade i fler målchanser för dem än i första halvlek med ett antal mycket bra skottlägen runt straffpunkten som dock aldrig resulterade. Ett par avslut blev dåliga och på ett par gjorde Adrian bra räddningar. Det 2-0-mål de gjorde i 58:e min var en följd av ett misslyckat ingripande från oss som ledde till ett två mot ett-läge och sedan till att en av dessa två kom helt ensam med en utrusande Adrian som visserligen fick någon kroppsdel på bollen men inte helt kunde hindra den från att hamna i nätet.

Samtidigt var spelet i den här halvleken väldigt mycket jämnare och vi hade till och med en period i mitten av halvleken där vi faktiskt dominerade, fick till en hel del avslut på mål och tre hörnor. Sedan tog väl Limhamn över lite grann igen men det var vi som skulle göra nästa mål. I den 81:a min slog Chanon från sin högerkant ett fint inlägg som när den nådde sin position strax framför mål förvandlades till mål när målvakten fumlade in bollen. Tyvärr fick Limhamn in ett mål till. En misslyckad passning innebar att en av deras spelare från en position en bit utanför straffområdet ostört kunde lägga en perfekt skruvad boll mot bortre stolproten helt otagbart för Adrian. Detta hände i den 88:e min. Slutresultat 3-1 till Limhamns FF alltså.

Som helhet en mycket bra insats från vår sida, i synnerhet som vi saknade flera av våra normalt mest tongivande spelare.

Statistik: Hörnor: 3-3 (inte en enda i första halvlek) Avslut på mål: 6-11 Avslut utanför: 3-6